Idee falsa: O foarte populara idee a celor care nu cunosc hinduismul, este aceea ca hidusii sunt politeisti - credinta in mai multe zeitati -
Adevar: Dumnezeu este infinit. Infinitul poate fi reprezentat prin infinite cai si se pate manifesta in infinite moduri. Pe scurt, este principiul de baza al credintei hindu in Dumnezeu : El este pretutindeni, in jurul nostru cat si in interiorul nostru. Dumnezeu fiind infinit, El poate lua diferite forme in diferite perioade de timp, dar oricare ar fi forma Sa, Dumnezeu este numai unul. Defapt hinduismul si spune: " Suntem parte si bucata din Dumnezeu, El este in fiecare din noi". In sfarsit, hinduismul este monoteist (credinta intr-un singur zeu). Defapt nu este credinta intr-un zeu ci in infinitatea si perpetuitatea manifestarilor lui in jurul si in interiorul nostru. Si pentru ca Infinitul este dificil de vizualizat, hindusii il reprezinta sub diferite forme si de aici, ideea gresita ca sunt politeisti. De exemplu, observam cu totii procesul fara de sfarsit al nasterii, vietii si mortii, care este omniprezent in jurul nostru. Ne-am obisnuit cu acest "proces" incat nici nu-i mai accordam importanta si traim comod in vietile noastre iluzorii. Hinduismul accorda forme acestui "proces" infinit, prin Trinitatea sa - Brahma, Vishu si Shiva. Brahma creaza, Vishnu mentine si Shiva distruge sau consuma titul in Univers. Acest concept este unic si caracteristic hinduismului, ceea ce-i si confera o adevarata maretie.
Idee falsa: Hinduismul promoveaza idolatria (cultul pt idoli)
Adevar: Hinduismul nu promoveaza idolatria, dimpotriva, aceasta religie incurajeaza transcendenta fizicului in progresul spiritual. Realizand ca este imposibil naturii umane sa vizualizeze Infinitul, hinduismul indeamna la un continu si tenace progres spre cunoasterea Adevarului. Deci procedeul este simplu: pentru un progres permanent, aceasta religie "cere" oamenilor sa practice credinta pe idoli reprezentati cu trasaturi fizice, ca mai apoi sa poata ajunge sa vizualizeze divinitatea fara ajutorul idolilor sau a templelor. Deci, ni se "cere" sa nu adoram idoli, ci sa adoram Divinul, care ia forma idolilor. Aceasta cale, a fost aleasa pentru a usura vizualizarea Infinitului cu puterile noastre limitate. Un mare invatat indian, Swami Vivekananda spunea: " Daca cineva doreste sa bea lapte, va folosi o cana, caci nu poate bea direct. Pentru o minte "instabila si tremuratoare" , ca cea umana, este nevoie de idoli si simboluri pentru a creea fundatia adorarii sale. Oamenii au nevoie de idoli care reprezinta Divinitatea, cum au nevoie de cana ca sa bea lapte. Prin intermediul unui idol, credinciosul intelege Divinitatea".
Idee falsa: Hinduismul promoveaza stratificarea societatii in caste si incurajeaza discriminarea fata de cei saraci.
Adevar: Sistemul de caste isi are originea in scrierile Veda si sunt reprezentate ca un sistem eficient de organizare a societatii umane. Cu timpul, oamenii au abuzat si au interpretat acest sistem conform valorilor lor. Cele patru caste, descrise in scriptele vechi sunt: Brahmini, Kshatriyas, Vaishyas si Shudras. Conform scrierilor Vedas, o societate umana, eficienta este bazata pe o solida cunoastere (casta Brahmini), un bun sistem de aparare si armata (casta Kshatriyas), un sistem economic ( casta Vaishyas) si o puternia si multumita forta de munca (casta Shudras). Nobilimea indinana insa a abuzat si a creat mii de caste si sub-caste, in scopul de exploata si de a detine puterea. Din fericire, o data cu independenta Indiei, castele au inceput sa fie abolite si se prevad schimbari radicale in sistemul social indian, prin educarea tinerei generatii.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: shilpa
Mesaj:
shilpa
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.